Huidig winkelaanbod De Gaard

projectinformatie - winkelaanbod - drogisterij

In de tabel staat het huidige aanbod in De Gaard weergegeven met het bijbehorend bruto vloeroppervlak (bvo). Behalve winkels is er ook een klein aantal dienstverleners in De Gaard gevestigd en één horecagelegenheid, de cafetaria. De chocolaterie wordt niet tot horeca gerekend, al kan men daar wel koffie en thee drinken.

Winkelaanbod in De Gaard - NU

Dagelijkse artikelen  3.645 m2 bvo
Supermarkt (Albert Heijn) 2.114
Drogisterij/apotheek 550
AGF (groenteman) 151
Kaasspeciaalzaak 78
Slagerij 240
Bakkerij 149
Slijterij 294
Chocolaterie 69
Niet-dagelijkse artikelen 514 m2 bvo
Dierenwinkel 90
Boeken/tijdschriften (readshop) 67
Foto Romp 222
Primera 110
Bloemenkiosk 25
Dienstverlening en horeca 500 m2 bvo
Reisbureau 79
Schoenmakerij/stomerij 73
Makelaar 49
Kapper 101
ABN AMRO (pin) 14
Cafetaria 184
TOTAAL m2 BVO 4.636 m2 bvo

Toekomstig winkelaanbod De Gaard

projectinformatie - winkelaanbod - bakker

 

Wijzigingen bestaande winkels

Wanneer de huidige planning gehaald wordt, zal het winkelcentrum eind 2017 open gaan. Dit betekent dat de verhuur van winkelunits op dit moment nog niet formeel is gestart. Veel ondernemers huren pas wanneer er daadwerkelijk gebouwd wordt en het winkelcentrum binnen een periode van een half jaar tot een jaar wordt geopend. Het toekomstig winkelaanbod/branchering is dan ook nog niet bekend. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met alle winkeliers in De Gaard, omdat zij voorrang krijgen bij het bepalen van de toekomstige invulling. Enkele ondernemers, zoals de Albert Heijn en de bakker, zullen binnen het nieuwe winkelcentrum een grotere winkel op een andere locatie krijgen. De viskraam wil ook in de toekomst een mooie winkel in De Gaard. De bloemenkiosk blijft een kiosk houden, maar deze komt wel op een andere plek. Een aantal andere ondernemers blijft op de huidige plek en houdt waarschijnlijk de huidige omvang, zoals de chocolaterie, slager en groenteman. Door de verplaatsing van de Albert Heijn wordt het zuidelijk deel van het winkelcentrum helemaal opnieuw ingedeeld, waardoor winkels zoals de kapper, het reisbureau, de Primera en de schoenmaker verplaatst zullen worden (en mogelijk uitbreiden).

 

Nieuwe winkels

Naast de uitbreiding en verplaatsing van bestaande winkels zullen er nog 5 à 8 nieuwe winkelformules aan het huidige aanbod worden toegevoegd. Hierbij valt te denken aan winkels die een uitbreiding zijn op het huidig winkelaanbod, zoals een toko, een viswinkel, een winkel in huishoudelijke artikelen en een fietsenwinkel. Ook dienstverleners, zoals een audicien, opticien of schoonheidssalon, en horeca zijn denkbaar, zoals bijvoorbeeld een lunchroom of buurtrestaurantje. Een café of kroeg die ook tot ver na de gebruikelijke winkeltijden geopend zal zijn, wordt niet toegestaan omdat dit teveel overlast voor de omwonenden zou kunnen opleveren. In de komende jaren zal (bv via de website) de mogelijkheid worden geboden om mee te denken over de invulling van De Gaard. Echter, natuurlijk is niet alles mogelijk. Uiteindelijk zal de eigenaar een huurder moeten vinden die de betreffende winkelformule in De Gaard wil beginnen. In onderstaande tabel staat een indicatief overzicht van het mogelijk winkelaanbod in de toekomst met bijbehorend bruto vloeroppervlak (bvo).

 

Winkelaanbod in De Gaard - TOEKOMST (indicatief)*

Dagelijkse artikelen  5.000 – 5.600 m2 bvo
Bestaand aanbod (uitbreiding AH, bakker, e.a.)  
Biologische supermarkt  
Vishandel  
Andere speciaalzaken (bv toko, wijnwinkel)  
Niet-dagelijkse artikelen 1.400 - 1.800 m2 bvo
Bestaand aanbod (evt. uitbreiding bestaand)  
Huishoudelijke artikelen  
Andere speciaalzaken (bv audicien, opticien, fietsenzaak)  
Dienstverlening en horeca 1.250 - 1.750 m2 bvo
Bestaand aanbod (evt. uitbreiding bestaand)  
Dienstverlening (bv kapper, financieel/hypotheek)  
Horeca (bv lunchroom, buurtrestaurantje  e.d.)  
TOTAAL M2 BVO 8.504* m2 bvo
UITBREIDING T.O.V.  BESTAAND DE GAARD 3.868 m2 bvo (88%)

* Formules die interesse hebben getoond of waarvan interesse verwacht wordt (o.a. op basis van advies Strabo)